Chodiaci rozpor: keď sú vaše Slnko a Mesiac v diametrálne odlišných znameniach

Rozmýšľali ste niekedy, prečo ste taký veľký chodiaci rozpor? Prečo sú rôzne aspekty vašej osobnosti také radikálne odlišné? Prečo existujú do očí bijúce rozdiely medzi tým, ako sa správate k sebe, a tým, ako sa správate k druhým? Medzi tým, čo cítite hlboko vo svojom vnútri, a tým, čo ste schopní skutočne vyjadriť a zdieľať so svetom?

Je možné, že máte v horoskope radikálne odlišnú kombináciu znamení zverokruhu, čo znamená, že vo vás pôsobia také rozdielne a protichodné sily, že je niekedy ťažké zistiť, kto alebo čo ste „pravé ja“. Môžete mať veľmi odlišné a veľmi svojské prístupy k rôznym oblastiam svojho života, ktoré môžu ostatných mýliť a dokonca zraňovať. Môže sa vám stať, že budete bojovať s protichodnými energiami – v jednej chvíli vás zaplaví záplava hlbokých emócií a v ďalšej sa budete cítiť oddelení, nesúvislí a neschopní nadviazať kontakt s ostatnými.

To je v poriadku! Je pravdepodobné, že presne takto ste boli stvorení, a jednou z vašich výziev v tomto živote je naučiť sa, ako tieto rôzne energie zdravo integrovať spôsobom, ktorý je vám vlastný.

Tí z nás, ktorí sa narodili v čase splnu, sa narodili, keď bol Mesiac na svojej elipse v najvzdialenejšom bode od Slnka. Keď sa pozriete na koleso zverokruhu, dvanásť znamení tvorí kruh s 360 stupňami, pričom každé znamenie zaberá 30 stupňov tohto kruhu. Keď je Mesiac oproti Slnku (ako je to počas fázy splnu), máte tieto dve nebeské telesá v *oprotiľahlých znameniach*. Príkladmi protikladných znamení sú ohnivý, dominantný Baran a chladné, vyrovnané Váhy, uzemnený a praktický Býk a temný, tajomný Škorpión, očarujúci vodca Lev a spoločenský nešťastník Vodnár, materinský a milujúci Rak a chladný, prácou posadnutý Kozorožec atď.

Protikladné znamenia predstavujú veľmi odlišné energie, ktoré pôsobia veľmi odlišným spôsobom. Nie je to jednoduchá ani harmonická kombinácia. Preto ak ste sa narodili v čase splnu, vaše slnečné znamenie (povedzme, že je to napríklad praktická, zemitá Panna) je v priamej opozícii k vášmu veľmi odlišnému mesačnému znameniu (povedzme zasneným, hlboko cítiacim, nadpozemským Rybám). A to je ťažké. Ste vnútorne ťahaní dvoma úplne odlišnými smermi a niekedy môže byť naozaj ťažké zladiť túžby a potreby vášho odchádzajúceho pohonu ega (Slnko) s vnútorným svetom vašich emócií a podvedomia (Mesiac).

A nestáva sa to len pri protikladných znameniach. Môže sa to stať aj so znameniami, ktoré spolu na zverokruhu susedia, alebo so znameniami, ktoré sú od seba na kruhu vzdialené 90 stupňov (štvorec). Takéto kombinácie tiež nesú energiu, ktorá sa nemieša ľahko. Napríklad jeden z mojich najbližších priateľov má Slnko v znamení Rýb a Mesiac v znamení Barana. Sú to susedné znamenia a divoko, divoko odlišné. Baran je prvé znamenie zverokruhu a je to kardinálny oheň (v istom zmysle najsilnejšia energia vo zverokruhu), zatiaľ čo Ryby sú úplne posledné znamenie a je to premenlivá voda, čo z nich robí najšmykľavejšie, neurčité a ťažko pochopiteľné (tiež najduchovnejšie) znamenie zverokruhu. Takáto kombinácia vám dáva človeka, ktorý má vo svojej osobe pôsobenie masívne odlišných energií. Máte vonkajší prvok osobnosti Slnka v znamení Rýb: láskavý, flexibilný, dávajúci a vychovávajúci, chce sa prispôsobiť a byť priateľom každého, je ľudomil, má málo hraníc a zmení sa kvôli iným, je náchylný na to, aby ho iní považovali za obeť a vnímali ho ako odstrčenca – ako niekoho s poddajnou (premenlivou) osobnosťou, ktorý sa snaží byť pevný voči iným a sebe samému, pokiaľ ide o hranice, a môže mať sklon k únikom v rôznych formách. A potom máte vo vnútri túto silu prírody – impozantnú Lunu v Baranovi. Mesiac v Baranovi je energia bojovníka. Mesiac v Baranovi nikdy nemôžete povedať, čo má robiť. Urobia absolútne opačnú vec, bez ohľadu na to, či ich to bude bolieť, len pre radosť z toho, že sa vám smejú do tváre, keď vidíte, ako sa vám vzpierajú. Mesiac v Baranovi sa s pohŕdavým pohľadom pozrie do hlavne zbrane a povie: „Tak poď do p***e, ak si myslíš, že si dosť tvrdý.“ Mesiac v Baranovi je impulzívny, má švih, ničoho sa nebojí, miluje Tvrdo a chce to, čo chce, a chce to TERAZ. Kardinálna energia ohňa. Dominantná, vodcovská, bojovná energia.

Keď do jemnej osoby so Slnkom v Rybách vložíte bojovníka s Mesiacom v Baranovi, vznikne pomerne nestála zmes dosť nekompatibilných energií. Najmä ak má táto osoba vo svojom horoskope aj iné jemné energie, ktoré sú tiež v konflikte s vnútorným motorom Barana (spomeňte si na auto Domovho otca v ‚Fast & Furious‘ – motor bol príliš silný na podvozok a roztrhal ho). Náš Mesiac je naším vnútorným motorom, pretože je to naše podvedomie. Náš inštinkt. Náš emocionálny pohon. Mesiac v Baranovi funguje naozaj dobre u ľudí, ktorí majú vo svojom horoskope veľa ďalších ohnivých znamení, ktoré s ním harmonizujú – potom máte 6L motor V8 v celkom nepriestrelnom podvozku, ktorý túto silu s radosťou zvládne. Nepomáha však u niekoho, kto má vo zvyšku svojho horoskopu veľa vody alebo zeme a má pocit, že s ním nie je niečo v poriadku, pretože chce byť na tomto svete milý, pokojný a jemný, a pritom v ňom bujnie oheň, ktorý ho núti správať sa niekedy ako blázon a nie je mu to príjemné.

Slnko v znamení Rýb dovolí, aby sa k nim ostatní správali ako k rohožke. Ale po celý čas sa táto Luna v Baranovi pripravuje na katastrofálnu odplatu. Slnko v Rybách dovolí, aby sa porušovali ich hranice, a bude sa ohýbať, aby sa druhým zapáčilo, a v pozadí si Mesiac v Baranovi brúsi nože. Pomerne zapálený človek s touto dynamikou si nájde zdravé odreagovanie pre vnútornú šelmu, či už prostredníctvom posilňovne, sexu, športu alebo dynamickej kariéry, napríklad v armáde. Využijú silu Mesiaca v Baranovi, aby podporili Slnko v Rybách a podali mu pomocnú ruku pri určovaní hraníc a hovorení nie ľuďom tým, že vyjadria svoje pocity a povedia svoju pravdu a odsunú bokom tie tendencie, ktoré vyhovujú ľuďom. Ale mladšia / menej vyvinutá / menej sebavedomá osoba s touto dynamikou dovolí, aby sa jej odpor a bolesť voči druhým hromadili, až kým tento Baraní mesiac jedného dňa nevybuchne.

Takže toto mám na mysli, keď hovorím o nekompatibilných znameniach Slnka a Mesiaca. To vnútorné napätie medzi vašimi emocionálnymi reakciami na veci a osobou, ktorou chcete byť a ktorú chcete zdieľať s ostatnými. Jediný spôsob, ako sa s tým vyrovnať, je integrovať tieto energie. Nemôžete popierať ani jednu z nich, nebude to fungovať. Moja kamarátka by nebola pravdivá sama k sebe, keby bola celá v Mesiaci v Baranovi a nedopriala si tú svoju starostlivú, milujúcu, jemnú, zemito-matkársku stránku, ktorú stelesňujú silné energie vodných znamení v jej horoskope. Nebola by pravdivá ani sama k sebe, keby celý život nerobila nič iné, len dávala druhým, a nikdy by sa nepostavila sama sebe, nebúrila sa, nepresadzovala sa a nežila tým bojovným duchom neuveriteľne silnej ženy, ktorou vo svojom vnútri je.

S pribúdajúcim vekom máme našťastie tendenciu odpúšťať si svoje vnútorné rozpory a viac sa prijímať – v celej svojej iracionálnej kráse. Som však presvedčená, že pochopenie našich astrologických umiestnení a energií je užitočným dodatočným nástrojom na ceste k pochopeniu seba samých a na ceste k prijatiu toho, že sme presne takí, akí sme, pretože presne takí sme mali byť, a že tieto rozpory a protichodné energie v nás nie sú bremenom, ktoré musíme znášať, ale príležitosťou na vývoj, keď sa učíme vyrovnávať, integrovať a liečiť všetko, čo v nás kedysi bolo v rozpore.

Ak by ste chceli, aby som vám porozprávala o vašich slnečných a mesačných znameniach a o tom, ako spolu fungujú, môžete si u mňa objednať základný astrologický profil alebo osobný horoskop – pozrite si kartu SERVICES (Služby) na tejto stránke.

(Napísala niekto, kto má naozaj svoje Slnko v opozícii s Mesiacom ;) a kto sa vždy nejako nájde a zamiluje do iných ľudí so Slnkom v opozícii s Mesiacom 🖤🤍)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *